بهترین جراح سرطان سینه در تهران
نویسنده : مهدی جعفری 1401/08/18 - 1402/01/02

در این مقاله با دکتر رقیه جلیلی، بهترین جراح سرطان سینه در تهران، همراه شوید تا اطلاعات بیشتری در مورد سرطان پستان بدست آورید. در بیشتر موارد سرطان سینه با ظهور یک تومور کوچک شروع میشود. این سرطان ممکن است به صورت رسوبات کلسیم شروع و سپس از طریق کانالهای داخل پستان پخش شود.
دکتر رقیه جلیلی
بهترین متخصص سرطان سینه در تهران
بنابر توصیه دکتر رقیه جلیلی، بهترین جراح سرطان سینه در تهران، در بیشتر موارد سرطان سینه با ظهور یک تومور کوچک شروع میشود. سرطان پستان ممکن است به صورت رسوبات کلسیم شروع و سپس از طریق کانالهای داخل پستان پخش شود.
فهرست مطالب
1.سرطان سینه چگونه ایجاد می شود؟
2.خطر سرطان پستان چه کسانی را تهدید میکند
3.انواع سرطان سینه
4.تشخیص به موقع سرطان سینه
5.سایر انواع کمتر شایع سرطان سینه
6.سرطان سینه در مردان
7.یک سینه طبیعی چگونه است؟
8.توده موجود در پستان شما بخ چه علتی تشکیل شده است؟
9.علائم سرطان پستان چیست؟
1.سرطان سینه چگونه ایجاد می شود؟
سرطان پستان در اکثر مواقع با ایجاد یک تومور کوچک آغاز خواهد شد، یک تومور کوچک و محدود که به آن Lump گفته می شود. همین طور سرطان سینه می تواند به شکل رسوبات کلسیم منشا یافته و پس از آن از مسیر کانال هایی که داخل پستان جای دارند، به گره های لنفاوی وارد شده یا به شکلی دیگر از طریق جریان خون به یک یا بیشتر اعضای بدن گسترش یافته و پیش روی خواهد کرد.
بسته به نوع سرطان ، تومور می تواند رشد کرده و در همان محدوده در بافت پستان گسترش یابد. در این صورت دیواره پستان، غدد یا پوسته آن، می توانند بسته به شرایط آلوده شده و تحت تاثیر قرار بگیرند. در واقع انواع گوناگون این سرطان دارای سرعت رشد و گسترش مختلفی هستند.
این یکی از عوامل منفی در سرطان های پستان است که باعث می شود مدت درمان به شدت محدود شده و فرصت کافی برای شیمی درمانی و اثربخشی آن یا به هر شکل کند کردن روند بیماری وجود نداشته باشد.
"سرطان سینه در توده و بافت پستان ظهور کرده و می تواند هر یک از غدد یا کانال های شیری را درگیر کند."
البته در نامگذاری سرطان های پستان، فرقی بین سرطان هایی که غدد یا همان Lobular Carcinoma را درگیر کرده و یا سرطان هایی که کانال های شیری یا Ductal Carcinoma را درگیر می سازند، قائل نیستیم. به هر صورت هر نوع سرطان پستان که به شکلی در بافت پستان آغاز شده باشد، به نام سرطان پستان شناخته شده و از آن جا به هر نقطه از بدن که سرایت کند، همچنان نام سرطان پستان را با خود دارد. (در صورتی که سرطان پستان به سایر نقاط بدن سرایت کند و سلول های سرطانی گسترش یابند، به آن سرطان متاستاتیک یا سرطان پیشرفته پستان گفته می شود.)
2.خطر سرطان پستان چه کسانی را تهدید میکند - ویدیو
3.انواع سرطان سینه
سرطان سینه در انواع متفاوتی می تواند بروز کند اما به طور کلی می توان انواع سرطان پستان را در دو دسته تهاجمی و غیر تهاجمی جای داد. از نظر دکتر فوق تخصص جراحی سینه تهران در حالیکه سرطان تهاجمی از داکت ها یا غدد شیره به سایر بافت های مجاور پستان و قسمت های دیگر بدن سرایت می کند ، سرطان غیر تهاجمی سینه رشد آهسته ای دارد و در بافت های مجاور خود منتشر نمی شود.
شایع ترین انواع سرطان سینه عبارتند از:
کارسینوم مجرای شیری درجا : این نوع سرطان که مخفف آن DCIS است یک بیماری غیر تهاجمی می باشد. در این نوع ، سلول های سرطانی محدود به داکت ها یا مجاری شیری می مانند و به سایر بافت های پستان حمله نمی کنند.
کارسینوم لوبولار درجا : مخفف این نوع سرطان LCIS است و در آن توده های سرطانی تنها در غده های تولید شیر رشد و تکثیر پیدا می کنند. مانند نوع قبلی، در کارسینوم لوبولار درجا ، سلول های سرطانی به بافت های مجاور حمله ور نمی شوند.
کارسینوم تهاجمی مجرای شیری: این نوع عارضه شایع ترین نوع سرطان سینه است و با مخفف IDC شناخته می شود. این سرطان در داکت های شیری ایجاد می شود و سپس با سرعت قابل توجهی به بافت های مجاور خود منتشر می شود. پس از اینکه این سرطان به بافت های خارج از مجاری شیری سرایت پیدا کرد می تواند به بافت ها و بخش های مجاور پستان نیز سرایت کند.
کارسینوم تهاجمی لوبولار: این نوع سرطان ابتدا در لوبول ها یا غده های تولید شیر ایجاد می شود و سپس به بافت های مجاور نیز سرایت پیدا می کند.
4.تشخیص به موقع سرطان سینه- ویدیو
5.سایر سرطان سینه که زیاد شایع نمی باشد
بیماری پاژه پستان : این نوع سرطان در داکت های شیری متمرکز در نوک سینه ایجاد می شود و پس از رشد ، پوست و آرئول (هاله اطراف نوک پستان) را نیز درگیر می کند.
تومور فیلود : این نوع سرطان پستان بسیار نادر است و در بافت های متصل کننده سینه ایجاد می شود. عمده تومورهای ایجاد شده در این ناحیه بیخطر هستند اما برخی دیگر نیز ممکن است سرطانی باشند.
آنژیوسارکوما : این سرطان در رگ های خونی یا گره های لنفاوی پستان ایجاد می شود. بسته به نوع سرطان پستان که شخص دچار آن می شود ، روش های درمانی نیز متفاوتند. در ادامه درباره علائم و مشخصات هریک انواع سرطان سینه صحبت خواهیم کرد.
سرطان سینه التهابی سرطان سینه التهابی (IBC) یکی از انواع نادر اما تهاجمی است و تنها بین یک الی پنج درصد از کل موارد ابتلا به سرطان سینه به این نوع اختصاص داده می شود. در این بیماری، سلول ها گره های لنفاوی نزدیک بافت پستان را مسدود می کنند.
در نتیجه آب میان بافتی در گره ها و مجاری لنفاوی باقی می ماند. به جای ایجاد تومور، سرطان التهابی سینه باعث التهاب سینه، قرمزی و احساس داغی در آن می شود. سینه هایی که دچار این سرطان می شوند ظاهری ضخیم شبیه به پوست پرتقال پیدا می کنند. سرطان سینه التهابی می تواند بسیار تهاجمی باشد و به سرعت پیشرفت کند.
برای همین در صورت مشاهده علائم این سرطان به سرعت باید به پزشک خود مراجعه کنید. سرطان سینه سه گانه منفی سرطان سینه سه گانه منفی یکی دیگر از انواع نادر سرطان است که تنها بین 10 الی 20 درصد از افراد مبتلا به سرطان سینه را درگیر می کند. برای اینکه یک سرطان ، سه گانه منفی شناسایی شود باید هر سه ویژگی های زیر را داشته باشد: فاقد پذیرنده استروژن باشد : در سلول های سرطانی پذیرنده هایی وجود دارند که هورمون استروژن را به خود جذب می کند. اگر یک تومور پذیرنده استروژن داشته باشد ، می تواند با سرعت بیشتری رشد کند.
فاقد پذیرنده پروژسترون باشد : پذیرنده های پروژسترون به در صورت قرار داشتن در سطح سلول های سرطانی می توانند هورمون پروژسترون را به خود جذب کنند. این هورمون نیز مانند استروژن ، محرک رشد و تکثیر تومورهای سرطان پستان است. فاقد پروتئین هرتو (HER2) در سطح خود باشد : HER2 یک پروتئین است که رشد سرطان سینه را تسریع می کند.
اگر یک تومور همه ویژگی های بالا را داشته باشد ، سرطان سینه سه گانه منفی شناخته می شود. این نوع سرطان سینه با سرعت بیشتری نسبت به سایر انواع سرطان رشد می کند. درمان این نوع سرطان مشکل است زیرا هورمون درمانی برای کنترل رشد تومورها در این نوع سرطان جواب نمی دهد.
سرطان سینه متاستاسیک سرطان سینه متاستاسیک یک نام دیگر برای استیج چهار سرطان سینه است. این نوع سرطان در صورت عدم رسیدگی سریع ممکن است به سایر بخش های بدن مانند استخوان و ریه ها سرایت کند. در این مرحله پیشرفته سرطان سینه، آنکولوژیست یک برنامه درمانی جامع با هدف کنترل رشد و تکثیر تومورها به سایر بخش های بدن طراحی می کند.
6.سرطان سینه در مردان
اگر چه سرطان سینه در مردان بسیار نادر است اما به هر حال امکان رخ دادن آن صفر نیست. بنابر اعلام جامعه سرطان آمریکا ، سرطان سینه در مردان 100 برابر نسبت به زنان کمتر رخ می دهد. علاوه بر این، این سرطان در مردان سیاه پوست نسبت به مردان سفید پوست کمتر رخ می دهد. سرطان سینه در مردان به همان اندازه ای که در زنان جدی گرفته می شود باید به آن توجه شود. این سرطان در مردان نیز علائمی مشابه سرطان پستان در زنان ایجاد می کند.
7.یک سینه طبیعی چگونه است؟
هیچ حالت دقیقی برای تعریف پستان طبیعی وجود ندارد. علت این امر آن است که، آنچه برای یک زن نرمال است، ممکن است برای دیگری عجیب به نظر برسد. ظاهر پستان شما می تواند به واسطه عواملی مانند، فرزند آوری و تغییرات هورمونی، عادت ماهانه، افزایش و کاهش وزن، یا مصرف برخی داروها و حتی افزایش سن تغییر کند. از این رو نباید به واسطه هر تغییری بی دلیل نگران شد. چنانچه فکر می کنید، یکی از علائم مربوط به سرطان پستان (سرطان سینه) را دارید، بهتر است به جای نگران شدن، با پزشک مشورت کنید.
8.توده موجود در پستان شما بخ چه علتی تشکیل شده است؟
علل بسیاری برای ایجاد توده در بافت پستان وجود دارد، که سرطان پستان (سرطان سینه) نیز یکی از آن ها است. اکثر توده های ایجاد شده در پستان، به دلیل مشکل هایی نظیر پستان فیروکیستیک و کیست های پستان به وجود می آیند. فیبروکیستیک باعث ایجاد تغییرات غیر سرطانی در پستان می شود، که می تواند موجب به وجود آمدن برآمدگی و درد شود. کیست ها نیز، توده هایی ریز و پر شده از مایعات هستند.
9.علائم سرطان پستان چیست؟
برخی از علائم اولیه و هشدار دهنده سرطان سینه عبارت هستند از: به وجود آمدن توده در پستان یا زیر بغل ضخیم شدن پوست یا تورم بخشی از پستان تحریک یا کمرنگ شدن پوست پستان قرمز شدن یا پوسته دادن نوک پستان درد داشتن یا گود شدن نوک پستان ترشح خون یا هر مایع دیگر به استثنای شیر از نوک پستان هرگونه تغییر در اندازه یا شکل پستان ها به خصوص به صورت یک طرفه درد در پستان خارش یا تحریک پستان تغییر رنگ پستان قرمزی یا گود شدن پوست پستان (چیزی مانند پوست مرکبات) البته نباید فراموش کنید که بسیاری از این وضعیت ها، ممکن است بر اثر مشکلی دیگر به وجود آمده باشد و درصورت مشاهده آن ها برای تشخیص دقیق، فقط و فقط باید به پزشک مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید : نشانه های کلی ابتلا به سرطان سینه
انتخاب بهترین جراح سرطان سینه در تهران باعث اطمینان خاطر شما در طی مدت درمان این بیماری می شود. از آنجایی که سرطان سینه یکی از شایع ترین بیماری ها بوده بنابراین برای زنان الزامی است که راههای تشخیص آن را بدانند. لازم است بدانید که با مبتلا شدن به این بیماری نباید روحیه خود را از دست بدهید. در این راستا انتخاب متخصص سرطان سینه را فراموش نکنید
کلمات : دکتر فوق تخصص سرطان سینه در تهران | بهترین جراح سرطان سینه در تهران / متخصص سرطان سینه در تهران
دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید